Isıtma Hizmetleri
Doğalgaz Tesisatı
Doğalgazın ekonomik, çevirici, konforlu ve güvenli bir gaz olması nedeniyle bir çok tercih nedeni vardır. Burada kritik nokta güvenli oluşudur. Doğalgazın güvenli olmasını sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi de tesisatın tüm şartnamelere uygun kaliteli ve uzman kadrolar tarafından yapılmasıdır. Doğalgaz tesisatı; bireysel konut ve ticari tesislerde, keşif ile başlayan süreç boyunca tasarımı, yapımı, kontrolü, devreye alınması ve sonrasında yapılabilecek ilave ve tadilatları kapsar. Konusunda uzman kadromuz ile bireysel konut tesisatı (kombi, kazan, soba, radyant ısıtıcı vs.), ticari tesis için doğalgaz tesisatı (fırın, ocak, kuzine, döner ocağı, buhar tesisatı vs.), mutfak ve ocaklar için doğalgaz tesisatını teknik şartnamelere uygun olarak projelendirilmesini, müşteri memnuniyeti ve güvenliği esas alarak, en uygun fiyatlarla, estetikten ödün vermeden müşterilerin hizmetine sunmaktayız.
Kazan Montajı Tesisatı
Bilindiği gibi binaların enerji performans yönetmeliği”nde kullanım alanı 2000 m2’yi geçen binalarda “merkezi ısıtma” yapılması zorunlu hale getirilmiştir.
Katı,sıvı veya gaz türünde bir yakıtın yakılması suretiyle enerji elde edilmesi ve bu enerjinin değişik amaçlarla verimli kullanıma sunulması, ancak doğru tasarımlarla mümkündür.
Tesisat tasarımında enerjinin kaynağı durumundaki kazanların doğru yerleşimlerinin yapılması gerek kullanım,gerekse güvenlik açısından sorunsuz işletimi getirecektir.
Merkezi ısıtma sistemlerinde, kazana geri dönüş su sıcaklığı ile dış hava sıcaklık kontrolünü yaparak sistem ekonomisi sağlayacak sistemlerin seçilmesi gerekir
Bir kazan dairesinde aşağıdaki elemanların yer alması gerekir.
-Kurulacak kazanlar
-Yakıt deposu ve sistemleri
-Bacalar ve duman kanallarI
-Tesisat elemanları (pompalar, kollektörler,vanalar,ana dağıtım ve toplama boruları,emniyet boruları,genleşme tankları,
-Bina ile ilgili diğer ekipmanlar (boyler, eşanjör, hidroforlar,vb)
-Atık su giderleri (kanal,pis su çukuru vb)
-Kazan bakıcı odası
Yangın Tesisatı
Yangın tesisatı döşenmesi, yangın söndürme sistemlerinde istenen verimliliğin sağlanabilmesi için son derece dikkat edilmesi gereken uygulamalardır.
Bir binada yangın tesisatının bulunması; yapım aşamasında pratik kullanılabilirliği, yangın anında yeterli basınç ve debide su verebilmesi gibi faktörler dikkate alınmamışsa yeterli olmayacaktır. Yangın tesisatının istenen oranda etkili olması için yapımından önce ve sonra bazı noktalara son derece dikkat edilmelidir.
- Yangın tesisatı su tesisatından ayrı olarak galvanizli ya da siyah çelik borular kullanılarak yapılmalıdır.
- Boruların mümkün olduğunca düz ve kısa olmasına özen gösterilmelidir.
- Yangın dolaplarının montajı için en kolay ulaşılabilecek yerler seçilmelidir. Özellikle merdiven boşlukları ve kapı girişleri bunun için uygun yerlerdir.
- Yangın dolaplarının kolona bağlantı boruları olabildiğince kısa bağlanmalıdır.
- Yangın kolonunun altında yangın tesisatını ayıran ve her zaman açık durumda kalması için mühürlenmiş bir vana ve bir tersinmez vana bulunmalıdır.
- Vana, açık olduğu rahatça görülsün diye yükselen milli türden seçilmelidir. Ancak kumanda ettiği tesisat bölümü işe yaramaz hale geldiğinde ya da bakım durumlarında kapatılabilir.
- Tesisatın en üstünde, borulardaki havanın boşaltılmasını sağlayan otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını da kolaylaştıracaktır.
- Boru güzergahı, darbe alıp aşınabileceği veya elektriksel tehlikelerin bulunduğu alanlardan geçirilmemelidir.
- Boru bağlantı biçimi, dişli bağlantı, flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı ya da kelepçeli yivli bağlantı çeşitleri kullanılarak yapılmalıdır.
- Borunun türü ve bağlantı biçimi ne olursa olsun, standartların gerektirdiği işletme basıncına dayanıklı olmalıdır.
- Borular kesinlikle kendi ağırlıklarını taşımamalıdır. Duvar, tavan, yapı taşıyıcı elemanlarına veya özel olarak yapılmış konsollara, boru askılarına, sehpalara sabitlenmelidir.
- Boru içlerinde keten, inşaat artığı ve metal artıkları gibi maddelerin kalmamasına dikkat edilmelidir. Bu artıklar yangın tesisatında tıkanıklıklara yol açabilir.
Kombi Montaj ve Tesisatı
Yer Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar:Kombi üzerindeki baca çıkış ağzı ile baca deliği arasında dikey olarak en az 33 cm mesafe bırakılması gerektiği dikkate alınmalı ve cihazın yer seçimi buna göre yapılmalıdır. Bunun sağlanabilmesi için ürün ile birlikte verilen montaj şablonu kullanılmalıdır.Cihaz, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve sağlam bir duvara monte edilmelidir.Eğer duvar yanabilir bir malzemeden yapılmışsa, yanmaz malzeme ile korunmalıdır.Cihaz iyi havalandırılan bir ortama monte edilmelidir. Cihaz, müşteri rızası ve talebi olsa dahi banyoya veya duşu, küveti olan kapalı bir odaya ve yatak odasına monte edilemez.
Cihaz dış ortama açık bir balkona monte edilmemelidir.
Baca şartlarının sağlanması şartıyla, kapalı balkona cihaz monte edilebilir. (Mahya seviyesini geçecek yeni bir baca yapılabilir, veya mevcut bacaya bağlanabilir)
Kombi askı kancasının döşemeden yüksekliği 1.9 -2.1 metre arasında olmalıdır .
Kombi, set veya tezgah üstüne monte ediliyorsa, kombinin alt tarafında en az 30 cm mesafe bırakılmalıdır.
Cihaz kapalı bir dolap içine monte edilmemelidir.Bacalı cihazlar mümkün olduğunca bacaya yakın bir yere monte edilmelidir (Baca bağlantısız kullanılamaz).
Bacalı Cihazların Monte Edilebileceği Yerler: Kapalı balkonlar (Şartnameye uygun bacaya bağlamak şartıyla), Mutfaklar, Salonlar (insan yatmaması şartıyla), Hol ve antreler. Cihaz iyi havalandırılan bir ortama monte edilmelidir. Havalandırma ve baca şartları kesinlikle sağlanmalıdır